LA Priest: ‘Ik hoop dat mensen zich afvragen hoe ik dit in 2015 heb kunnen maken’
Ex-Late of the Pier-zanger over zijn solodebuut, geluidsgolven en zijn hond

LA Priest – LA Priest – Lorry Park (Official Video)

Geluidsgolven als primaire kleuren
Er is nog een verhaal wat overal opduikt. Sam zou in de afgelopen vijf jaar ook onderzoek gedaan hebben naar de invloed van elektromagnetische straling op geluidsapparatuur, in Groenland. Dat klinkt, in combinatie met zijn retrofuturistische muziek, als een potentieel sciencefictionverhaal. Het blijkt toch iets minder te zijn, al heeft het wel weer een grote invloed gehad op het album. “Een vriend van me woonde in Groenland, ik ging hem opzoeken. Ongepland besloot ik langer te blijven, ik houd nogal van dat soort vervreemdende plekken. Ik had toevallig opname-apparatuur mee, en bedacht de stilte van het lege landschap op te gaan nemen. Toen pikte ik her en der van die verstoringen op, ik denk elektromagnetische straling. Die ruis heb ik uiteindelijk ook verwerkt in mijn album. Ik heb het vervormd tot drumgeluiden en het zit ook in sommige baslijnen verstopt.”

https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2015/Pitch/Interview-LA-Priest.html